Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprikás krumpli bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, rászórjuk a pirospaprikát, majd, ha beleforrt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átsütjük, végül belekeverjük a hajóba vágott burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a burgonya puhulásáig főzzük. Savanyúsággal, ízlés szerint tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)