A lisztet, az őrölt mogyorót, a tojást, a kikapart vaníliát, a sütőport és a cukrot egy tálban morzsalékosra keverjük. A tészta felét beleöntjük a kivajazott tortaformába és eligazgatjuk úgy, hogy a forma peremére is jusson. Az ... tovább
Az ökörfarkat az ízeknél elvágom vagy megkérem a hentest, hogy vágja szét. 2 fehér és sárgarépát, a pórét és a petrezselyem zöldjét félreteszem. A többi zöldséget megtisztítom és nagyobb darabokra vágom, összekeverem a ... tovább
Az élesztőt langyos cukros tejben futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a puha vajat, 5 dkg cukrot, egy tojást és a felfutott élesztőt. Gyúrjunk belőle sima tésztát. Akkor jó a tészta, ha elválik a tészta az ... tovább
A lisztet gyúrjuk tésztává a sütőporral, a vajjal, 10 dkg cukorral, 1 tojással és a citrom reszelt héjával. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsit befedje. Kenjük meg a lekvárral. A diókrémhez válasszuk szét a két tojást ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk és egy fej zeller kivételével karikára vágjuk és a felforrósított vajon pirítani kezdjük, majd ha megpirult meghintjük a liszttel. Néhányszor átforgatjuk és felöntjük a húsalaplével. Beleszórjuk a ... tovább
A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon centi vastagra kinyújtjuk. Pohárral, akkora darabokra ... tovább
A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de ... tovább
A vajat a fehérborssal, az apróra vágott tárkonnyal, a fél citrom levével és héjával kikeverjük, majd téglalap alakúra formálva, az eredeti papírjában a mélyhűtőbe tesszük, 20 percre. A jércemellet kifilézzük és vastagabb ... tovább
A tejet langyosítsuk meg, rakjunk bele kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk át és dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, olvasztott vajjal és egy tojással. Addig gyúrjuk míg sima ... tovább
A tejet forraljuk fel és adjuk hozzá a rizottórizst. Fedő alatt addig főzzük, míg sűrű és krémes állagú nem lesz. Olyan alacsony lángon főzzük, hogy ne forrjon, majd hűtsük ki. A diót és a fenyőmagot pirítsuk meg és vágjuk ... tovább