Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olaszos rántott szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Rakott, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl sűrített paradicsom 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott vöröshagymát, az olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, a fűszereket és a sűrített paradicsomot, sűrűre forraljuk. A kivert hússzeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük, majd a szeleteket tűzálló tálba szedjük. A tetejére szórjuk a sajtot és a mártással leöntjük. 200 fokos sütőben összesütjük, főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)