Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Okroska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 liter kvász 0 ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lehűtött főtt húst és a meghámozott friss uborkát felkockázzuk, a zöldhagymát apró karikára vágjuk, és a sóval addig törjük, amíg levet nem ereszt. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A tejfölt belekeverjük a kvászba, beletesszük a tojásokat, a zöldhagymát, az erős mustárt, cukrot és ízlés szerint sót. Hidegen, finomra vágott kaporral megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)