Okroska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A lehűtött főtt húst és a meghámozott friss uborkát felkockázzuk, a zöldhagymát apró karikára vágjuk, és a sóval addig törjük, amíg levet nem ereszt. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A tejfölt belekeverjük a kvászba, beletesszük a tojásokat, a zöldhagymát, az erős mustárt, cukrot és ízlés szerint sót. Hidegen, finomra vágott kaporral megszórva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||