Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyes pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
8 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet kimagozzuk, a súly magozva értendő, majd a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliáscukorral elkeverjük. Amíg a tésztát gyúrjuk pihenni hagyjuk. A lisztet, a zsírt, a vajat összemorzsázzuk, majd a tejföllel és egy tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Végül kettéosztjuk és két tepsinyi lappá nyújtjuk. Az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a darált diót ráhintjük és a lecsepegtetett meggyel beterítjük. A levet igyuk meg vagy szörpnek használjuk fel. A másik lapot terítsük rá és kenjük le a félretett tojással. Ha kissé megszikkadt, szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Langyosan vágjuk kockára és tálaljuk.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)