Máté gyümölcstortája
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
baracklekvár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 db
banán |
105 |
1.3 |
0.1 |
24.2 |
2 |
0 |
| 5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 3 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csomag
tortazselé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
gyümölcstorta alap |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tortalapot csatos tortaformába tesszük. Megkenjük lekvárral, majd a pudingporon leírt módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Rákenjük a lekváros lapra. Ha kissé megdermedt, a felkarikázott banánnal kirakjuk. A piros tortazselét a leírás szerint elkészítjük és forrázásmentesen, még a dermedése előtt a torta tetejére juttatjuk. Más gyümölccsel is finom, az elkészítése kis gyermekek részére különösen nagy sikerélmény...
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)