Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Magyaros muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Reggeli, Buli, Farsang, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Csípős, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
5 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
5 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1,5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük, kivesszük a pörcöt és a finomra metélt vörös- és fokhagymát a zsiradékban megfonnyasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd az olajjal, a tejföllel, a joghurttal, a tojásokkal, a sót és a borsot hozzáadva, simára keverjük. A kétféle lisztet összeszitáljuk a sütőporral, beleforgatjuk a kockára vágott paprikákat, kolbászt és a sült bacont, majd összekeverjük a tejfölös keverékkel. A masszát a papírral bélelt formák kétharmadáig töltjük és a tetejükre sajtot szórunk. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)