Libamellfasírt
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 adag				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 adag				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 adag				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1 adag				
		zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 | 
				
						
					| 1 adag				
		libazsír | 897 | 0.5 | 99 | 0 | 0 | 107 | 
				
						
					| 1 adag				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 1 adag				
		libamell | 198 | 18.5 | 13.6 | 0.3 | 0 | 84 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel összedolgozzuk. A húsmasszát a csontra visszanyomkodjuk és a bőrrel beborítjuk. A másik kanál libazsírt és egy deci vizet öntünk a tepsibe, a libát beletesszük és 180 fokos sütőbe téve, gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
A csontján felszeletelve tálaljuk. Melegen burgonyapürével, hidegen majonézes burgonyasalátával.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)