Libamellfasírt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Karácsony, Sós, Csőben sült, Hideg, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A libamellről a bőrét óvatosan eltávolítjuk, majd a húst a csontról lefejtjük. A húst, a beáztatott és jól kicsavart zsemlével és a hagymával kétszer átdaráljuk, majd a tojással, egy evőkanál zsírral és a fűszerekkel összedolgozzuk. A húsmasszát a csontra visszanyomkodjuk és a bőrrel beborítjuk. A másik kanál libazsírt és egy deci vizet öntünk a tepsibe, a libát beletesszük és 180 fokos sütőbe téve, gyakran locsolgatva pirosra sütjük. A csontján felszeletelve tálaljuk. Melegen burgonyapürével, hidegen majonézes burgonyasalátával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||