| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1.2 liter csirkehúsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 db
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csipet szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 szelet toastkenyér | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A finomra metélt hagymát a vajon megpároljuk, majd rádobjuk a kicsire vágott zellert és burgonyát. Kicsit ezekkel is átfuttatjuk és felöntjük az alaplével. Közben fűszerezzük. Amíg fő, a tojásokat a zeller finomra vágott zöldjével és sóval felverjük. Az olajon vékony rántottát sütünk belőle., végül csíkokra vágjuk. A kenyeret megpirítjuk és kockára vágjuk. Ha minden puhára főtt botmixerrel áttörjük a levest és belekeverjük a tejfölt.