| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2-3 csokor kapor | 0 | 3.7 | 0.8 | 10.2 | 2.2 | 0 |
| 1 kg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zöldbabot megtisztítjuk, leszálkázzuk és daraboljuk. Bő vízben a fokhagymával feltesszük főni. Ha megpuhult a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a finomra vágott kaprot, majd felhígítva a bab főzőlevével, visszaöntjük a főzelékbe és összeforraljuk.