Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros csirkezúzaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Macskajajra, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Kapros csirkezúzaleves
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrógaluska levesbe
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
12.5 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kapros csirkezúzaleves
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni kezdjük. A félpuha zúzát zsírjára sütjük és hozzáadjuk a felkarikázott, illetve kis kockára vágott zöldségeket, ha a zöldségek kis szint kaptak, meghintjük a liszttel, majd ha az is lepirult, felöntjük vízzel és puhára főzzük az egészet. Belekeverjük a tejfölben elkevert, finomra vágott kaprot, ügyelve a hőkiegyenlítésre, majd tálalás előtt, hozzáadjuk a túrógaluskát.
Kaporszálakkal díszítve, citromgerezdekkel tálaljuk.

Túrógaluska levesbe
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát és a sót. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy kiskanál segítségével galuskákat formálunk és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)