| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 40 dkg				
		lapocka (sertés)  | 
					286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 | 
| 2 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 3 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 teáskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 40 dkg nagykocka tészta | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 | 
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak kevés vizet öntve hozzá puhára főzzük. Közben a tésztát előírás szerint kifőzzük és lecsepegtetjük. A kész húsmasszába keverjük a tejfölt és összeforgatjuk a tésztával. Tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.