Húsos rakott tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt-sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak kevés vizet öntve hozzá puhára főzzük. Közben a tésztát előírás szerint kifőzzük és lecsepegtetjük. A kész húsmasszába keverjük a tejfölt és összeforgatjuk a tésztával. Tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Tálalás előtt 5 percig pihentessük, majd kockára vágva adjuk asztalra.