Húsos rakott tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Remoska, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon morzsásra sütjük a darált sertéshúst, hozzáadjuk a finomra metélt vöröshagymát és kevergetve pároljuk, amíg a hagyma összeesik. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd mindig csak kevés vizet öntve hozzá puhára főzzük. Közben a tésztát előírás szerint kifőzzük és lecsepegtetjük. A kész húsmasszába keverjük a tejfölt és összeforgatjuk a tésztával. Tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentessük, majd kockára vágva adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||