Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg céklaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
4 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott céklát, két liter vízben főzzük puhára, közben a sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Levét félretesszük. A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, az uborkát meghámozva reszeljük le. Kevés sóval forgassuk át az uborkát és a hagymát. Hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Egy tálra rakjuk a felkarikázott tojást, az uborka hagyma keveréket, a kis kockára vágott céklát és a finomra vágott kaprot. Mindenki a tányérjába tesz a hozzávalókból, majd tejföllel ízesítve felönti a cékla főzőlevével.
Üdítő nyári leves.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)