| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 40 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sóval, borssal meghintjük és két evőkanál forró olajban elősütjük. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat és a csirkemelleket az aljára terítjük. Egymás mellett, kissé szorosan éppen elférjenek. A többi olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott gombát és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. A végén belekeverjük a tojásokat. A masszát a csirkemellekre simítjuk. A tálat lefedjük és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 40 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, majd csíkokra vágva tálaljuk.