Gombástojással borított csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Remoska, Római tál, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sóval, borssal meghintjük és két evőkanál forró olajban elősütjük. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat és a csirkemelleket az aljára terítjük. Egymás mellett, kissé szorosan éppen elférjenek. A többi olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott gombát és zsírjára sütjük, közben sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. A végén belekeverjük a tojásokat. A masszát a csirkemellekre simítjuk. A tálat lefedjük és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 40 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük, majd csíkokra vágva tálaljuk.
Párol rizzsel, petrezselymes burgonyával és kellő mennyiségű savanyúsággal adjuk asztalra.
Diszkoszban és római tálban is elkészíthető.