Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstöl lazacos rántotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Reggeli, Halak és hidegvérűek, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borssal, sóval ízesített tojás felverjük. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. A tojásokat ráöntve, lágy rántottává sütjük. Meleg tányérra tálaljuk, majd a finomra vágott lazaccal, kaprival, paradicsommal és petrezselyemmel megszórva adjuk asztalra.
Bagettet vagy friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)