Cukkini rakottas
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 15 dkg
gouda sajt |
98 |
2.8 |
1.6 |
18 |
0 |
4 |
| 1.5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
| 1 csomó
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 75 dkg
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a leveleket.
A zöldféléket forgassuk össze a mogyoróval és ízlés szerint fűszerezzük, majd terítsük el a tepsiben. Öntsük rá a tejjel elkevert tejszínt és szórjuk meg a megreszelt sajttal. A tetejére szórjuk rá a megmaradt vajat. Előmelegített, 175 fokos sütőben süssük fél órát, amíg a sajt szépen megpirul.
Szárazabb húsok köreteként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)