Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokoládés-banános tallér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Kártyaparti , Teaparti, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Advent, Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
15 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral. A mogyorót szárazon megpirítjuk és durvára törjük. A villával összetört banánt és a vaníliakivonatot hozzákeverjük a vajas krémhez, majd beledolgozzuk a lisztet. Végül hozzáforgatjuk a mogyorót és a csokoládédarát. A masszából diónyi adagokat sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazunk és kissé ellapítunk. 180 fokra előmelegített sütőben süssük, 8-10 perc alatt, aranybarnára.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)