Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecomb curry zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat kicsontozzuk és kockára vágjuk, besózzuk és félretesszük. Az olajat felforrósítjuk és belekeverjük a curry port, amikor felszáll az illata hozzáadjuk a csirkecombkockákat és átsütjük, majd beledobjuk a finomra vágott hagymát és a répaféléket. Rövid pirítás után öntsük fel a kókusztejjel és ha a hús majdnem puha, keverjük hozzá a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót. Ízlés szerint sózzuk meg. A végére rövid lére forraljuk be.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)