Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bécsi káposztás burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Böjt, Karácsony, Főtt, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Másnap az olajból, mustárból, borsból és kevés léből öntetet keverünk és a lecsepegtetett káposztás burgonyára öntjük. Fél óra állás után tálalható.
Rántott vagy szárazabb sült húsok mellé kitűnő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)