Bécsi káposztás burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Böjt, Karácsony, Főtt, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Másnap az olajból, mustárból, borsból és kevés léből öntetet keverünk és a lecsepegtetett káposztás burgonyára öntjük. Fél óra állás után tálalható.
Rántott vagy szárazabb sült húsok mellé kitűnő köret.