| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 db cseresznyepaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 1 kg ponty | 143 | 15.8 | 8.7 | 0.1 | 0 | 70 | 
| 60 dkg keszeg | 117 | 16.6 | 5.5 | 0.2 | 0 | 89 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe  az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a pontyszeleteket. Felforralom, majd beleteszem a sót és a létféle paprikát. Mintegy félórai forralást követően tálalhatjuk.
			
			3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe  az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a pontyszeleteket. Felforralom, majd beleteszem a sót és a létféle paprikát. Mintegy félórai forralást követően tálalhatjuk.