Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bácskai májas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 600 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Uzsonna, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg hasaalja szalonna  0 ? ? ? ? ?
1.5 kg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
3 kg sertéstüdő 0 10.3 14.6 2.4 0 60
1 kg sertésbőr 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsféléket 25 percig abáljuk, majd a májat és a szalonnát centis kockára vágjuk. A tüdőt és a bőrt ledaráljuk. A zsíron az apró kockára vágott hagymát megpirítjuk. A langyos hozzávalókat, a fűszerekkel ízesítve, elkeverjük és egyenletesen elkeverve, vastagabb bélbe vagy műbélbe töltjük. 80 fokos vízben még fél órát abáljuk. Leszárítva, hideg füstön 8 órát füstöljük. Azonnal tálalható, hűtőben sem áll el egy hétnél tovább. Szeletelve nagyon szép felületet ad, a hidegtálak igazi, klasszikus, rusztikus dísze. Ecetes hagymával, vajjal és puha kenyérrel tálaljuk.
Gyerekeknek, sajtkrém alappal, zsemlébe töltve, pompás tízórai.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)