| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 20 dkg zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 | 
| 3 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
| 40 dkg				
		csirkemell  | 
					110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon megpároljuk. Végül a zöldborsót, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejszínt hozzáöntve készre pároljuk.