Baconos-zöldborsós csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Koleszban főztük, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket mozsárba tesszük és simára törjük. A bacont és a vöröshagymát kis kockára vágjuk, majd átsütjük. A csíkokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd a fűszerkeveréket beleforgatva, fedő alatt, kis lángon megpároljuk. Végül a zöldborsót, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a tejszínt hozzáöntve készre pároljuk. Párolt rizzsel vagy barnarizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||