Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Babos-paradicsomos fusili kolbásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főétel, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük bele a lecsepegtetett babot és keverjük bele a bazsalikomleveleket. 10 perc főzés után forgassuk össze az előírás szerint megfőzött tésztával és, az előzőleg, a félretett olajban átsütött kolbászkarikákkal.
Parmezánnal bőven meghintve frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)