Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Az árpagyöngy avagy gersli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár gersli 349 10 1.5 72 12 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő.
A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és hagyjuk állni két órát. Fűszerezzük sóval és borssal, ha édesen tálaljuk a borsot hagyjuk el. Vastagfalú lábosban főzzük, amíg a víz eltűnik a tetejéről, ekkor kendőt borítunk a főzőedényre és lefedve, pihentessük 20 percig. Villával fellazítva, rizs helyett tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)