Az árpagyöngy avagy gersli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő. A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és hagyjuk állni két órát. Fűszerezzük sóval és borssal, ha édesen tálaljuk a borsot hagyjuk el. Vastagfalú lábosban főzzük, amíg a víz eltűnik a tetejéről, ekkor kendőt borítunk a főzőedényre és lefedve, pihentessük 20 percig. Villával fellazítva, rizs helyett tálaljuk. |