| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1.5 dl baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg étkezési keményítő | 344 | 0.5 | 0 | 86 | 0 | 0 |
| 10 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 2 db tojásfehérje | 14 | 3 | 0.1 | 0.2 | 0 | 0 |
| 20 db korpáskeksz | 423 | 14.4 | 13.8 | 59.8 | 8.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásfehérjét a sóval és a kifacsart citromlével kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a keményítővel összeszitált porcukrot. A masszát, habzsákból a kekszek szélére nyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 100 fokon, egy órát szárítjuk. A sütőajtót, kicsit támasszuk ki. A hab üregébe, egy-egy kanálnyi lekvárt téve, még egy órát, a hűlőfélben lévő sütőben, hagyjuk szikkadni.