Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almabefőtt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Hideg téli napokra, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
10 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
60 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kemény, sérülésmentes almákat meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. Az almadarabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel és egy darabka citromhéjjal felforralunk. A habját leszedjük és az almákat a forrásban lévő szirupba tesszük. Ízlésünk szerint belekeverjük a tartósítót és mielőtt újra felforrna, ha felforr, megpuhul az alma, a gyümölcsöt üvegekbe tesszük és a leszűrt lével felöntve, az üvegeket lezárjuk.
Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
A fűszereket mellé dobhatjuk, de a citromhéjat ne, mert keserű lehet tőle a befőtt.
Ha marad szirup, főzzük puhára benne az almahéjat és csutkát, majd botmixerrel törjük át és szűrjük le. Szörpnek isteni.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)