Töltött mángold (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A mangoldot alaposan megmossuk és szárait kivágjuk. A rizst térfogatának megfelelő sós vízben előfőzzük. A megdarált pulykahúst elkeverjük a rizzsel, a finomra aprított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és a felkarikázott mangoldszárakkal. Ezt a keveréket a levelekbe töltjük, mintha a töltött káposztát készítenénk. Olajjal kikent, lefedhető, tűzálló tálba helyezzük a gombócokat és leöntjük az alaplé felével, majd lefedve 175 fokos sütőben fél órát pároljuk. A sütőből kivéve, leöntjük, a tejföllel elkevert, maradék alaplével és még fél órát pároljuk. Az utolsó negyed órában fedő nélkül. Tejfölt adjunk hozzá tálaláskor. Hidegen is kitűnő, ekkor előételnek adhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||