Csevap 1. (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg birkacomb 306 16.9 26.4 0.3 0 84
30 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
30 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat lehártyázzuk és kétszer ledaráljuk, majd sóval, borssal ízesítve jól összegyúrjuk. Fél órát hideg helyen pihentetjük és újra átgyúrjuk, majd vizes kézzel ujjnyi kolbászkákat formálunk, melyeket olajjal megkent grillrácson, minden oldalán pirosra sütünk.
Kockázott lilahagymával, ajvárral és friss puha kenyérrel tálaljuk.