Bodzabogyólikőr (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Alkoholos, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Gyümölcsök, Italok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg bodzabogyó ? ? ? ? ? ?
4 dl alkohol 96%-os 0 ? ? ? ? ?
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az enyhén összetört bodzabogyókat egy nagyobb üvegbe töltjük és az alkoholt ráöntjük. Beledobjuk a fűszereket és két hétig állni hagyjuk. 6 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd kihűtjük és az alkoholos bodzaléhez öntjük. Az egészet jól összekeverjük, átszűrjük és jól záródó üvegekbe töltjük. Kb. 1 hónap alatt összeérik, akkor fogyasztható.