Csirkés zsemle (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 levél fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
8 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet szeletkékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a felforrósított vajban pirosra sütjük. A kettévágott zsemlék belső felét szárazon megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük mustárral, ráterítünk egy salátalevelet, megszórjuk finomra vágott hagymával, ráhalmozzuk a csirkemellszeletkéket és ketchupot csurgatunk rá. A zsemlék felső részét rátesszük és enyhén összenyomjuk.