Részeges tarja fűszervajjal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Nyársforgató Jakab
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Tárcsa, Grillsütő, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Részeges tarja
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
2 dl kávé ? ? ? ? ? ?
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl whisky 248 0 0 0.1 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pikáns fűszervaj
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1/2 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Részeges tarja
A tarjaszeleteket gyengéden kiverem, megborsozom és az erős feketekávéból, whiskyből és olajból kevert pácba teszem, majd egy napig állni hagyom. Lecsepegtetve, grillrácson, mindkét oldalát, kb. 8 perc alatt, pirosra sütöm.
Tálaláskor egy szelet fűszervajat teszek a hússzeletekre.
Fóliában sült burgonyával körítem

Pikáns fűszervaj
A puha vajat habosra keverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lime levével, lereszelt héjával és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd fóliába tekerve 2 ujjnyi rúddá formázzuk és mélyhűtőbe tesszük.
Tálaláskor centi vastag karikára vágjuk és a hússzelet tetejére tesszük.