Erdélyi borjúragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén megpirult, öntsük fel a levessel és fél órát főzzük. A tejszínt keverjük csomómentesre a keményítővel és a borral. Dobjuk a húsra a finomra vágott kaprot, metélőhagymát és öntsük rá a tejszínes keveréket, fűszerezve hagyjuk még 5 percig forrni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||