Disznósajt saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg disznósajt 460 19.8 41.9 0.3 0 150
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk.
A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk.
A fűszerekkel ízesítjük és jól összekeverve behűtjük.
Ha az ízek már összeértek, friss kenyérrel, sörrel kínáljuk.