Paradicsomszósz (spagettihez) (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata, belekeverjük a paradicsomot és a paradicsomkonzervet a levével együtt. Megfűszerezzük és 20 perc alatt időnként megkeverve simára főzzük.