Narancsos almalekvár (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 125 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: www.hobbifozocske.blogspot.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 kiskanál szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1.5 kg alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát hámozd meg és kockázd fel, a narancsok belsejét levestől, húsostól vájd ki ( alaposan ), tedd a gyümölcsöket egy fazékba, locsold meg a citrom és lime levével és főzd min. egy óra hosszáig. Kavargatás közben fűszerezed és cukrozd, ill. a végén édesítsd, ha mézet használsz ( és azt ne feledd, hogy a méz könnyen folyóssá teheti a lekvárodat. )

Én minden befőttemet, lekváromat vízzel megtöltött edényben szoktam kidunsztolni és most sem tettem másként.