Borleves mazsolával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Főtt, Édes, Meleg, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A bort öntsük egy edénybe és forraljuk fel a fűszerekkel és a citrom kifacsart levével. Húzzuk le a tűzről. A mazsolát forrázzuk le egy kevés forralt borral és hagyjuk benne, hogy kissé megdagadjon. A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, reszeljük bele a citrom héját és lassan, állandó kevergetés mellett öntsük a borba vigyázva nehogy csomós legyen. Tegyük vissza a tűzre és folyamatos kevergetés mellett főzzük míg kissé besűrűsödik. Szűrjük le a levest és tálalás előtt szórjuk bele a mazsolát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||