Húsos táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejet langyosítsuk meg, rakjunk bele kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk át és dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, olvasztott vajjal és egy tojással. Addig gyúrjuk míg sima tésztát nem kapunk ami elválik a tál falától. Takarjuk le és tegyük meleg helyre 30 percig. A töltelékhez daráljuk le a húst a hagymával. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben és állandó kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a hagymás húst. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, sót, borsot és a tejszínt. A tésztát nyújtsuk kb 1 cm vastagra. Szaggassunk belőle 10 centis köröket. Minden kör egyik felére tegyünk egy kanál tölteléket, kenjük meg a szélét tojással és hajtsuk rá az üres felét úgy, hogy közben szorítsuk ki a levegőt belőle. Villával nyomkodjuk le a szélét és rakjuk tepsibe. Kenjük meg tojással és előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||