Húsos táska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
45 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
ízlés szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet langyosítsuk meg, rakjunk bele kevés cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. A lisztet szitáljuk át és dolgozzuk össze a felfuttatott élesztővel, kevés sóval, olvasztott vajjal és egy tojással. Addig gyúrjuk míg sima tésztát nem kapunk ami elválik a tál falától. Takarjuk le és tegyük meleg helyre 30 percig. A töltelékhez daráljuk le a húst a hagymával. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben és állandó kevergetés mellett pirítsuk meg rajta a hagymás húst. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, sót, borsot és a tejszínt. A tésztát nyújtsuk kb 1 cm vastagra. Szaggassunk belőle 10 centis köröket. Minden kör egyik felére tegyünk egy kanál tölteléket, kenjük meg a szélét tojással és hajtsuk rá az üres felét úgy, hogy közben szorítsuk ki a levegőt belőle. Villával nyomkodjuk le a szélét és rakjuk tepsibe. Kenjük meg tojással és előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg.