Kossuth kifli (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Kemence, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

Kossuth kifli
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Töltelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kossuth kifli
A lisztet, a sütőporral és a sóval elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojások sárgájával és a citromlével rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centi vastag körlappá nyújtjuk és cikkekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük, majd felsodorjuk és kiflikké formáljuk. A felvert tojással lekenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük.

Töltelék
A tojás fehérjéket a porcukorral és a sóval habosra keverjük, majd az őrölt diót hozzáadjuk.