Kossuth kifli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Töltött, Kemence, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Kossuth kifli
Töltelék
Kossuth kifli A lisztet, a sütőporral és a sóval elkeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, majd a tojások sárgájával és a citromlével rugalmas tésztává gyúrjuk. Fél centi vastag körlappá nyújtjuk és cikkekre vágjuk. A töltelékkel betöltjük, majd felsodorjuk és kiflikké formáljuk. A felvert tojással lekenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, aranybarnára sütjük. Töltelék A tojás fehérjéket a porcukorral és a sóval habosra keverjük, majd az őrölt diót hozzáadjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||