Kolbászos kelbimbóleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Zöldség, Hideg téli napokra, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval és főzzük készre. Ha sűrűbb krémlevest szeretnénk kapni tegyünk bele néhány kanál burgonyapelyhet vagy turmixoljuk le a leves egy részét. A kolbászkarikákat pirítsuk ropogósra és nyársra fűzve tálaljuk a finomra vágott petrezselyemmel meghintett leves mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||