Kolbászos kelbimbóleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Zöldség, Hideg téli napokra, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
2 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg fűszeres kolbász 472 19.8 18.2 0.2 0 75
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval és főzzük készre. Ha sűrűbb krémlevest szeretnénk kapni tegyünk bele néhány kanál burgonyapelyhet vagy turmixoljuk le a leves egy részét. A kolbászkarikákat pirítsuk ropogósra és nyársra fűzve tálaljuk a finomra vágott petrezselyemmel meghintett leves mellé.