Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Grillsütő Hozzávalók 4 személyre: Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával
Sütőtökös savanyúkáposzta
Grilltarja sütőtökös savanyúkáposztával A kicsontozott tarjaszeleteket a bors, mustár, olaj keverékkel bekenjük és a felszeletelt hagymákkal rétegezve dobozba tesszük. Néhányszor átforgatva, egy éjszakát pihentetjük. Szobahőmérsékletve engedve, a pácot lekotorva kezdjük, majd sütni. Csak ekkor sózzuk. Közepesre emelt grillrácson, egyszer megfordítva, süssük pirosra. A sütőtökös párolt káposztával és főtt, majd bő zsiradékban megsütött burgonyával körítjük. Sütőtökös savanyúkáposzta A felhevített olajon megbarnítjuk a cukrot, rászórjuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a kissé kimosott, rövidebbre vágott káposztát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összepároljuk. Az alaplével felöntjük. Félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott sütőtököt. Tovább emelve a lángot, hagyjuk kissé roppanósra sülni, de fedő nélkül, a levét párologtassuk el el. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||