Áfonyás-szilvás piskóta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg szilva 47 0.8 0 10.2 1.7 0
20 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni. Ha félig felvertük, tegyük bele a cukrot és verjük kemény habbá. Részletekben forgassuk bele, a sütőporral elkevert lisztet és az olajjal és két evőkanál vízzel elkevert tojássárgáját. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a kimagozott, feldarabolt szilvával és az áfonyával.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát.
Hagyjuk langyosra hűlni, majd deszkára tesszük és felkockázva tálaljuk.
Ízlés szerint fahéjas cukorral megszórhatjuk.