Holstein csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket félbe vágom és a tenyeremmel megütögetem. Sóval, borssal és a majorannával meghintem. Leszórom fátyolnyi liszttel és forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalát. Melegített tálra teszem és a frissen sütött tükörtojással beborítva tálalom. Sült burgonyát vagy kenyeret és sok salátát adok mellé.