Grilltarja burgonyapürével és majonézes lilahagymával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Grilltarja
Majonézes lilahagymasaláta
Burgonyapüré
Grilltarja A fűszereket , a só kivételével porrá törjük. Az olajjal elkeverjük és a tenyerünkkel kinyomkodott tarjaszeletekre kenjük. 3-4 órát, de lehet egy éjszakán át, a hűtőben pácoljuk. Szobahőmérsékletőre engedjük, majd közepes magasságra engedett grillrácson, néhányszor megforgatva megsütjük. Csak a sütés vége felé sózzuk. Frissen, a lilahagymasalátával és burgonyapürével tálaljuk. Majonézes lilahagymasaláta A félfőre vágott hagymát sóval, borssal, cukorral és a citromlével elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. A majonézzel elkeverve, hidegen tálaljuk. Burgonyapüré Az apróra vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük, leszűrjük, forrón áttörjük. A vajjal, a felforrósított tejjel és a reszelt szerecsendióval habosra keverjük. Kézi habverővel vagy fakanállal tegyük, géppel csak ragacsos masszát kapunk. A tej mennyisége a burgonya minőségétől függ, több, kevesebb is lehet. Habkönnyű, kívánatos ételt kell kapjunk. Roboráló diéta esetén, tej helyett, tejszín is használhatunk. Semleges ízű köret, zsenge zöldségek, nem túl fűszeres húsok kísérője. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||